Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Іспит на права доведеться складати по-новому: що змінилося для майбутніх водіїв

Головний сервісний центр МВС оновив тестові питання для складання теоретичного іспиту

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні оновилися правила складання теоретичного іспиту

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

З 15 січня 2024 року українці, які складатимуть теоретичний іспит для отримання посвідчення водія, бачитимуть оновлені тестові питання в екзаменаційних білетах. Відповідні нововведення пов'язані зі змінами деяких пунктів Правил дорожнього руху.

Про це йдеться на офіційному сайті Головного сервісного центру МВС.

Сам принцип складання теоретичного іспиту не змінився, кандидату, як і раніше, потрібно буде відповісти на 20 запитань різних категорій питань за 20 хвилин. Майбутнім водіям під час тесту можна припуститися 2 помилок, аби іспит було зараховано.

На сайті сервісного центру МВС кандидати у водії можуть ознайомитися з оновленими питаннями та варіантами відповідей, щоб краще підготуватися до теоретичного іспиту.

Тестові питання в екзаменаційних білетах розподілятимуться за таким принципом:

  • 10 питань з Правил дорожнього руху;
  • 4 – з основ безпеки руху;
  • 4 – про будову та експлуатацію транспортного засобу відповідної категорії;
  • 2 – про надання першої домедичної допомоги.

У майбутніх водіїв є необмежена кількість спроб для складання теоретичного іспиту, однак варто пам'ятати, що повторно скласти можливо не раніше, ніж через 10 днів.

За яке порушення ПДР хочуть посилити покарання

В Україні пропонують збільшити штрафи за неправильне паркування для водіїв великогабаритних та великовагових транспортних засобів. Розмір штрафу, який загрожуватиме таким водіям, може становити до 6 800 грн.

Однак, варто зауважити, що рішення щодо покарання прийматимуться на підставі протоколів поліцейських та подальшого розгляду справ у суді.

Яка послуга для водіїв з'явиться в "Дії"

Завдяки новій послузі "Розмитнення авто", яка може з'явитися в мобільному додатку "Дія", в Україні вдасться зменшити ризик корупції під час державної реєстрації транспортного засобу.

Таким буде створено електронну базу даних митної вартості легкових автомобілів, яку сформує Міністерство цифрової трансформації.

В цій базі буде міститися інформація про марку, модель, рік випуску, тип автомобіля та об'єм його двигуна, відповідно, з цих критеріїв розраховуватиметься вартість реєстрації ТЗ.

Раніше ми розповідали, як знизити витрату пального автомобіля під час поїздки. Також ми писали, чи можна не надавати інспектору посвідчення водія при зупинці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.