Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Як знизити витрату пального автомобіля під час поїздки: поради для водіїв

Ці поради допоможуть не лише знизити витрату пального, а й збільшать довговічність автомобіля

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Для економії пального варто дотримуватись деяких рекомендацій

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Деякі поради щодо зниження витрати пального є міфами та не працюють у реальних умовах. Проте, є і корисні лайфхаки, які допоможуть заощадити.

Редакція Pro Гроші розповість, як знизити витрату пального під час поїздки на автомобілі.

Реальна витрата пального часто відрізняється від показників, які заявляють автовиробники. Секрет полягає в тому, що випробування проводяться в умовах, коли водій їздить на авто якомога економніше.

Наведені нижче поради допоможуть не лише знизити витрату пального автомобіля, а й збільшать його довговічність. Ними може скористатися будь-який водій.

Як знизити витрату пального під час поїздки

Позбавтеся зовнішнього тюнінгу вашого авто

Тюнінг може сильно змінити зовнішній вигляд автомобіля, але він негативно впливає на аеродинаміку транспортного засобу. Це призводить до підвищення витрати пального.

Найсильніше підвищують витрату пального передній кенгурятник та заднє антикрило. Модифіковані бампери також погано позначаються на аеродинаміці.

Слід зазначити, що спойлер і антикрило мають різне призначення. Перша деталь зазвичай має компактну конструкцію та покращує обтічність кузова. Антикрило ж масивніше і розраховане на збільшення притискної сили авто.

Слідкуйте за рівнем тиску в шинах

Для кожної моделі передбачено оптимальний тиск у шинах. Якщо підтримувати рекомендоване значення, покращиться не тільки керованість автомобіля, а й зменшиться витрата пального.

Також варто стежити, щоб колеса були встановлені правильно. При заміні комплекту коліс потрібно проводити їхнє балансування.

Зменште вагу автомобіля

Деякі водії возять із собою надто багато особистих речей. Через це автомобіль стає важчим.

При збільшенні ваги авто навантаження на двигун також стає більшим. Тому для зниження витрати пального рекомендується возити із собою тільки все необхідне.

Регулярно обслуговуйте автомобіль

Найбільше на витрати палива впливає стан автомобіля. При регулярному обслуговуванні вдається позбавитися багатьох проблем моделі, тим самим знизивши витрату пального.

Особливу увагу варто приділяти стану повітряного фільтра. Якщо він працює несправно, то витрата пального може стати вищою приблизно на 20-35%.

Заправляйтеся тільки якісним пальним

Для економії важливим є не тільки стан автомобіля, а і якість пального, яким він заправляється. Рекомендується відвідувати лише перевірені АЗС.

Однією з найпоширеніших помилок водіїв є те, що вони заправляють автомобіль бензином з неправильним октановим числом. Виробники завжди вказують тип пального, на якому працює двигун авто.

Уникайте різких розгонів та гальмувань

Для зниження витрати пального рекомендується їздити плавно. Експерти рекомендують пересуватися з постійною швидкістю для кращого результату.

Перемикати передачі потрібно не на високих обертах двигуна. Краще робити це у діапазоні ефективних обертів двигуна вашого авто. У бензинових автомобілів він зазвичай знаходиться в межах 1800-3000 об/хв.

Відкрити вікно або увімкнути кондиціонер?

Автомобілісти досі сперечаються про те, чи потрібно відкривати вікно або вмикати кондиціонер у спеку, щоб знизити витрату пального. Насправді все не так однозначно.

Експерти радять відчиняти вікно на невисокій швидкості. На швидкості понад 70 км/год ефективніше вмикати кондиціонер.

Як захистити свій транспортний засіб від автокрадіжок

У патрульній поліції Києва поділилися кількома порадами, які допоможуть захистити транспортний засіб від автокрадіжок. Це досить прості, але ефективні поради.

Як захистити транспортний засіб від автокрадіїв:

  • не залишайте цінних речей всередині авто;
  • закривайте авто на замок і не залишайте ключі у замку запалювання;
  • вибирайте безпечні місця для паркування свого авто;
  • встановіть надійну сигналізацію.

Ці поради допоможуть захистити авто та особисті речі від крадіжки. Проте у разі такого інциденту негайно звертайтеся до поліції.

Раніше ми повідомляли, що в Україні змінять вартість деяких послуг для водіїв. Також ми писали, чи можна не надавати інспектору водійське посвідчення при зупинці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.