UA RU

Новорічні ціни на АЗС? Скільки коштує пальне 13 грудня

Водіям варто готуватися до того, що ціни повільно, але будуть зменшуватися і надалі

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Вартість сировини знову оновилась

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Вартість пального залежить від багатьох факторів. Вже залежно від цього ціна сировини може, як підійматися так і падати. Однак у більшості випадків це стається поступово. Незмінною стала і ця доба, адже все пальне без виключення стало коштувати дешевше.

Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

Станом на 13 грудня вартість різних видів пального в Україні становить:

Варто зауважити, що ціни вказані, як середні по всій Україні. Також важливо розуміти, що дані вказані без урахування тимчасово окупованих територій. Ціни невідомі в кількох регіонах, а саме Криму, Севастополі та частині Донбасу.

Чи зміниться вартість пального до кінця грудня

Раніше в коментарі сайту Pro Гроші аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко розповів про те, що водіям варто очікувати здешевшання всього виду пального. Виключенням не став навіть автомобільний газ, який досить довгий період посідав лідерську позицію у підвищенні. Однак наразі цій сировині теж прогнозуються на спад.

Фахівець стверджує, що загалом європейський ринок свідчить про тенденцію до зниження цін. Особливо це стосується бензину і дизельного палива. Чорна пʼятниця підтвердила це, коли більшість українських АЗС пропонували пальне за менше ніж 50 гривень за літр. За висновками аналітика, в найближчій перспективі майже всі заправки в Україні досягнуть цін на рівні 50 гривень за літр.

Також очікується зниження вартості автомобільного газу, який раніше зростав у ціні. Проте ціни на цей вид палива зменшуватимуться повільніше, ніж на бензин і дизельне пальне. Більше про це читайте в нашому ексклюзивному матеріалі за посиланням.

Який насправді термін придатності у бензину

Раніше ми вже розповідали про те, що пальне можна розділити на 2 види — сучасне та спеціалізоване. Від цього залежить і термін придатності.

Сучасний бензин. Згідно з сучасним ДСТУ, всі марки бензину мають гарантований термін придатності.

Тобто, ви можете зберігати та використовувати сировину не більше ніж рік з дня виготовлення. Це пов'язано з тим, що бензин зараз додають різні присадки, які можуть вплинути на його довговічність.

Спеціалізований бензин. Він, призначений для спеціальних цілей, наприклад, для використання у військовій техніці, а тому така сировина не може містити мийних присадок та спиртів. Цей вид пального потенційно можуть зберігати довше. Більше про це читайте тут.

Раніше ми вже писали, який насправді термін придатності у бензину. Також ми розповідали про топ-5 бюджетних авто, які можуть сподобатися українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі