UA RU

В Україні планують розправитися з "бодягою" на заправках: до яких змін готуватися

Важливо, що це питання додаткового контролю над паливним ринком виникало протягом тривалого часу

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні може змінитися ситуація з пальним

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні продовжують роботу, яка спрямована на боротьбу з нелегальним обігом пального та контроль за його якістю. Зокрема, планується кілька важливих кроків, які мають повністю змінити всю ситуацію на ринку.

У Верховній Раді вже підтримали законопроєкт №10215, запевняє нардеп Ярослав Железняк.

Це питання додаткового контролю над паливним ринком виникало протягом тривалого часу. У рамках роботи ТСК з нелегального обігу палива, в профільному комітеті обіцяли внести зміни до законодавства. У створенні проєкту брали участь експерти з податкової сфери, Міністерства фінансів та бізнес-асоціацій.

"Як правило, таке "некондиційне" паливо вводиться в обіг не як моторне пальне, а як різноманітні розчинники або суміші вуглеводнів. Серед суб'єктів, що переробляють газовий конденсат, також широко поширена практика здійснення фіктивних угод. Нерідко ця сировина переробляється в неякісний бензин, який надалі продається "за готівку", а товарні залишки начебто продаються підприємствам реального сектору економіки, які звітують про використання газового конденсату як пальне для котлів та печей. З цих обсягів не сплачується акцизний податок та ПДВ", – зазначено у документі.

Зокрема, планується:

Як зрозуміти, що на АЗС неякісний бензин

Про кепську якість пального може свідчити брудно-руда плівка на поверхні. Також ви це помітите завдяки воді, яка у сировині або ж нетипового, або дуже неприємного запаху.

До того ж через неякісний бензин можуть розпочатися проблеми з автівкою. Тому після заправки на АЗС варто звернути увагу на наступні ознаки:

Що робити, якщо заправили автівку неякісним бензином

Якщо сталося так, що на АЗС водію продали неякісне пальне, тоді потрібно:

Дотримуючись цих порад, можна врятувати автомобіль від серйозних проблем.

Раніше ми вже писали, який насправді термін придатності у бензину. Також ми розповідали про топ-5 бюджетних авто, які можуть сподобатися українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі