Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

АЗС перерахували ціни на пальне – скільки коштує бензин 31 січня

Вже протягом кількох місяців ціни на сировину невпинно падають, але ситуація може різко змінитися

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні нові ціни на пальне

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціноутворення пального в Україні залежить від багатьох факторів. Ще кілька місяців тому українські АЗС підвищували ціни на пальне через низку причин, наприклад, попит, ціни на нафту, акцизи. Однак сьогодні ситуація зовсім інша і вона щодня продовжує змінюватися в кращу сторону, адже пальне дешевшає.

Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

В Україні 31 січня оновили свою вартість всі види пального. Середня вартість різних видів сировини наступна:

  • бензин А-95 преміум – 54,24 грн/л (-0,018%);

  • бензин А-95 – 50,74 грн/л (-0,020%);

  • бензин А-92 – 46,99 грн/л (-0,043%);

  • дизельне пальне – 50, 82 грн/л (-0,020%);

  • автомобільний газ – 27,38 грн/л (-0,473%).

Вся вищесказана інформація вказана без урахування даних з тимчасово окупованих українських територій. Все тому, що через війну невідома ситуація з сировиною в Криму, Севастополі та окремих частинах Донбасу.

Яке пальне в Україні вважається популярним

Експерти згадують одразу кілька видів сировини:

  • Автомобільний бензин (А-95 або А-95+). Це один з найбільш поширених видів пального для бензинових двигунів легкових автомобілів.

  • Дизельне пальне. Використовується для дизельних двигунів, особливо важких транспортних засобів, таких як вантажівки та автобуси.

  • Газ (пропан-бутан). Це популярний альтернативний вид пального для автомобілів, особливо для тих, які переобладнують на газ.

  • Електрична енергія. В останні роки все більше автомобілів на ринку працюють на електричній енергії.

Обираючи пальне, важливо враховувати рекомендації виробника вашого автомобіля та його технічні характеристики, а також доступність пального на заправних станціях у вашому регіоні.

Яке пальне може не підходити вашому автомобілю

Існують кілька видів сировини, які можуть не підходити для вашого автомобіля залежно від його типу двигуна та технічних характеристик:

  • Використання бензинового пального у дизельному двигуні. Дизельні двигуни потребують дизельного пального. Використання бензину може призвести до серйозних пошкоджень системи впорскування пального та інших компонентів двигуна.

  • Використання дизельного пального у бензиновому двигуні. Може статися аналогічна проблема.

  • Несумісність з альтернативними паливами. Деякі автомобілі не розраховані на використання альтернативних видів пального, таких як газ (пропан-бутан) або етанол. Використання цих пальних без відповідних модифікацій може бути небезпечним для автомобіля.

  • Низькоекологічні пальні у високотехнологічних двигунах. Деякі високотехнологічні двигуни можуть вимагати використання високоякісного пального з мінімальним вмістом забруднень. Використання низькоекологічних або низькоякісних пальних може негативно вплинути на роботу таких двигунів.

Перед використанням будь-якого пального важливо перевірити вимоги та рекомендації виробника автомобіля.

Крім того, сайт Pro Гроші писав вже про те, яка нова заборона може з'явитися для українських водіїв. Читайте також про те, скільки доведеться витратити, аби придбати популярний електрокар.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.