Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

АЗС знову оновили ціни – скільки коштує пальне 7 лютого

Експерт запевнив, що вже до кінця цього місяця водії будуть приємно вражені ціною бензину та дизеля

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Водії помітять нові ціни на АЗС

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні оновились ціни на українських заправках. За добу відбулося не лише здешевшання пального, а навіть і його подорожчання.

Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

В Україні 7 лютого АЗС оновили вартість пального і тепер середні ціни наступні:

  • бензин А-95 преміум – 54,23 грн/л (-0,018%);

  • бензин А-95 – 50,73 грн/л;

  • бензин А-92 – 46,98 грн/л (+0,063%);

  • дизельне пальне – 50,80 грн/л (-0,020%);

  • автомобільний газ – 26,94 грн/л (-0,554%).

Інформація у списку вказана без даних із тимчасово окупованих територій, а саме в Криму, Севастополі та окремих частинах Донбасу. Все тому, що інформація про пальне там наразі невідома.

Скільки коштуватиме пальне в лютому

Раніше ми вже розповідали про те, що до кінця цього місяця цілком можливо, що українці на заправках побачать зменшення ціни. На це впливають:

  • зміцнення гривні;

  • прогнозоване здорожчання нафти, яке не відбулося.

Тому варто очікувати мінус три гривні від поточної ціни до кінця цього місяця. Схожа ситуація буде і з цінами на автомобільний газ. Але там вартість може змінитися ще більше. На заваді змінам можуть бути лише страйки на кордоні з Польщею. Більше про це читайте в нашому матеріалі.

Коли в Україні найвигідніше купувати пальне оптом

Найкращий час для цього процесу може варіюватися залежно від різних факторів, таких як цінова динаміка, сезонність попиту на пальне, політична ситуація тощо. Однак, загалом, існують кілька чинників, які можуть впливати на найбільш вигідний час для закупівлі пального оптом:

  • Сезонність. Зазвичай взимку попит на пальне зростає через підвищену споживчу активність (обігрів), тому оптові ціни можуть бути вищими в цей період. Іноді влітку, коли зростає попит на пальне для подорожей, ціни також можуть підвищуватися.

  • Цінова динаміка на ринку нафти. Вартість нафти та пального на світовому ринку може коливатися внаслідок різних факторів, таких як геополітичні конфлікти, обсяги видобутку тощо. Моніторинг цінової динаміки може допомогти визначити вигідний час для закупівлі пального.

  • Прогноз попиту. Передбачення попиту на пальне може бути також корисним для визначення оптимального часу для закупівлі. Якщо очікується зростання попиту, може бути вигідно закупити пальне наперед.

  • Акції та знижки. Деякі постачальники пального можуть пропонувати акції, знижки або спеціальні умови під час певних періодів. Моніторинг цих пропозицій також може допомогти визначити вигідний час для закупівлі.

Крім цього, рекомендується консультуватися з фахівцями в галузі енергетики та економіки, які можуть надати конкретні поради щодо моменту закупівлі пального оптом в конкретному контексті ринку.

Раніше ми повідомляли, що у "Дії" з'явиться нова послуга для водіїв. Також ми писали, як захистити свій транспортний засіб від автокрадіїв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.