Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Ціни на пальне продовжують падати – яка вартість бензину 18 грудня

Важливо розуміти, що дані цифри вказані без урахування тимчасово окупованих територій

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні нові ціни на пальне

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на пальне останнім часом вражають водії, однак не подорожчанням, а навпаки, чималим здешевшанням. Ба більше, найбільше за останню добу впав у ціні автомобільний газ, який раніше лідирував у підвищенні.

Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

Станом на 18 грудня вартість різних видів пального в Україні становить:

  • бензин А-95 преміум – 55,07 грн/л (-0,918%);

  • бензин А-95 – 52,08 грн/л (-0,668%);

  • бензин А-92 – 49,27 грн/л (-0,162%);

  • дизельне пальне – 52,22 грн/л (-0,115%);

  • автомобільний газ – 32,37 грн/л (-1,281%).

Варто зауважити, що ціни вказані, як середні по всій Україні. Також важливо розуміти, що дані вказані без урахування тимчасово окупованих територій. Ціни невідомі в кількох регіонах, а саме Криму, Севастополі та частині Донбасу.

Як водіям заощадити на пальному взимку

Щоб зекономити керманичам на сировині взимку, то варто дотримуватися лише кілька порад:

  • Плануйте маршрути. Обирайте найефективніші маршрути з меншою кількістю пробок та використовуйте публічний транспорт, якщо це можливо.

  • Підтримуйте авто. Регулярний технічний огляд, правильний тиск у шинах, своєчасна заміна фільтрів та масла можуть зменшити споживання пального.

  • Економте енергію. Під час прогрівання авто не залишайте двигун працюючим на холостому ходу. Також уникайте використання обігрівача на максимальному рівні, коли це необхідно.

  • Плануйте поїздки. Об'єднуйте поїздки, щоб зменшити кількість подорожей, тим самим економлячи пальне.

  • Використовуйте економніший режим. Якщо ваше авто має економний режим або функцію "економія пального", користуйтеся нею для оптимізації споживання палива.

Ці прості поради можуть допомогти ефективніше використовувати пальне під час зимового періоду.

Як зміниться вартість пального до кінця грудня

Раніше в коментарі сайту Pro Гроші аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко розповів про те, що водіям варто очікувати здешевшання всього виду пального. Початок цього здешевшання українці вже могли помітити. Ба більше, виключенням не став навіть автомобільний газ, який досить довгий період посідав лідерську позицію у підвищенні.

Як вже помітно на ринку, з початку даного місяця майже всі заправки в Україні зменшили ціну на бензин та дизель, а досягнути вони можуть навіть до 50 гривень за літр. Дешевшати почав й автомобільний газ, але цей вид пального зменшувався в ціні повільніше, ніж на бензин і дизельне пальне. Більше про це читайте в нашому ексклюзивному матеріалі за посиланням.

Раніше ми вже писали, який насправді термін придатності у бензину. Також ми розповідали про топ-5 бюджетних авто, які можуть сподобатися українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.