Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Ціни приємно здивують? Скільки коштуватиме автогаз до кінця грудня

За словами директор консалтингової компанії "А-95", ситуація з автогазом дійсно досить напружена, однак українцям перейматися не варто

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні можуть змінитися ціни на газ

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Вартість пального ніколи не стояла на місці. Ба більше, люди звикли, що ціни змінюються ледь не щодня, а особливо на автомобільний газ, який останнім часом лише дорожчав. Однак станом на сьогодні експерт запевняє, що до кінця цього місяця українці можуть приємно здивуватися.

Про це директор консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн зазначив у етері телеканалу "Еспресо".

"Не виключаю, що в грудні ми побачимо зниження цін на пальне, оскільки спостерігаємо сприятливу кон'юнктуру зовнішнього ринку. Якщо у вересні ціна була 95 доларів за барель, то сьогодні 80 доларів, а вчора ціна була навіть 74 доларів за барель. Тому ціна буде падати, і це ми вже бачимо на колонках. За останні два тижні ціна на пальне впала на дві гривні. Сподіваюсь, що цей процес буде тривати", – наголосив Куюн.

Також за словами директор консалтингової компанії "А-95", ситуація з автогазом дійсно досить напружена. Наприклад, Україна ввозила приблизно 30% імпортних товарів через польський кордон, що складало чверть від загального обсягу споживання. Коли кордон був закритий, ці обсяги товарів не надходили на ринок, створюючи важкість у їх швидкому заміщенні.

Це призвело до дефіциту автогазу, і ціни на нього зросли приблизно на 30%, з 27 грн до 36 грн за літр. Проте торговці активно працюють над цим. Наразі вже видно початок зниження цін, оскільки необхідні обсяги газу вже були замовлені. У грудні очікується зниження цін нижче 30 грн за літр на скраплений газ.

Як не знищити свою автівку після заправки на АЗС

Є одразу кілька правил про які має памʼятати кожен водій.

Вимикайте двигун під час заправки. Це перша вимога пожежної безпеки. Наприклад, запалювання може працювати з перебоями, двигун "троїти", а частина незгорілого палива виходитиме через вихлопну трубу з іскрами.

Отож, якщо заправляти автівку з увімкненим двигуном, то є ризик, що іскра з вихлопної труби або розряд статичної електрики спричинить пожежу.

Також не варто заправляти бак на повну. Памʼятайте, якщо залити багато бензину у бак, то зріджене пальне може потрапити у вугільний фільтр для пари. А це негативно вплине на роботу автомобіля, пошкодить двигун, а водію доведеться витрачати гроші, щоби відремонтувати автівку.

Якщо доводиться їхати вибоїстою дорогою із повним баком палива, бензин може витікати з бака через пробку або вентиляційні клапани.

Якщо вас зацікавила дана тема, то більше правил поводження з автомобілем, які продовжать йому життя, ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Сайт Pro Гроші вже розповідав, як українцям краще сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху. Ще ми писали про те, для яких видів транспорту українцям не потрібне водійське посвідчення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.