Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Ціни продовжують дивувати водіїв – скільки коштує пальне 6 грудня

Українцям варто готуватися до того, що ціни будуть опускатися і надалі, якщо цьому не завадять кілька факторів

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на пальне знову оновились

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На українських заправках водії можуть знову помітити тенденцію до здешевшання. Лише за добу в ціні впали всі види пального. Менше став коштувати навіть автомобільний газ.

Про це свідчать дані компанії auto.ria.

Станом на 6 грудня середня вартість різних видів пального в Україні становить:

  • бензин А-95 преміум – 56,82 грн/л (-0,63%);

  • бензин А-95 – 53,70 грн/л(-0,50%);

  • бензин А-92 – 51,44 грн/л (-0,17%);

  • дизельне пальне – 53,52 грн/л (-0,57%);

  • автомобільний газ – 36,46 грн/л (-0,22%).

Зверніть увагу, що дані вказані без урахування тимчасово окупованих територій, а саме Криму, Севастополя та частини Донбасу.

Чи "вибухнуть" ціни на пальне взимку через попит

Раніше у коментарі сайту Pro Гроші аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко вже розповідав, що наразі поки досить рано говорити про ціни та попит на пальне взимку. Однак те, що до зими потрібно вже готуватися – факт.

У цей період великої популярності сировини не буде, оскільки для генераторів, якими люди, ймовірно, скористаються під час опалювального сезону, потрібно менше пального. Наприклад, витрата палива на п'ять генераторів буде приблизно такою ж, як на одне авто.

Якщо вас зацікавила дана тема, то більше читайте за посиланням.

Скільки коштуватиме пальне в грудні

Раніше в коментарі сайту Pro Гроші аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко розповів про те, що водіям варто очікувати здешевшання всього виду пального. Впаде в ціні навіть автомобільний газ, який останнім часом лідирував у здорожчанні.

"Загалом європейський ринок свідчить про те, що ціни мають рухатися до низу. Це стосується саме бензину та дизелю. Підтвердженням цього була Чорна пʼятниця, адже саме тоді майже всі українські АЗС продавали пальне менше ніж 50 гривень за літр", – говорить експерт.

Отже, українським водіям варто очікувати, що вже в найближчому майбутньому саме цієї позначки досягнуть майже всі заправки в Україні. Однак зверніть увагу, що це можливо лише у тому випадку, якщо ніякі інші фактори не погіршать ситуацію.

Дещо інша ситуація по автомобільному газу. Він також може здешевшати, але це відбуватиметься дещо повільніше, ніж з бензином та дизелем. Очікувати цього варто вже зараз. Більше про це читайте в нашому ексклюзивному матеріалі за посиланням.

Раніше ми вже писали, який насправді термін придатності у бензину. Також ми розповідали про топ-5 бюджетних авто, які можуть сподобатися українцям.

Ще ми вже зазначали про те, як водіям не залити "бодягу" в бак автівки. Також вам буде цікаво дізнатися, які АЗС торгують неякісним пальним.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.