Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Ціни стали на стоп? Скільки коштує пальне в перший день зими

Навіть за цю добу вартість бензину, дизелю та автомобільного газу в Україні знову оновилась через кілька факторів

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На українських АЗС нові ціни на пальне

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на пальне в Україні постійно змінюються через кілька основних причин. Перш за все, це світова вартість на нафту, які змінюються відповідно до геополітичних подій, попиту та пропозиції на ринку. Крім того, вартість пального в Україні визначається акцизними податками та митом, а ще має вплив валютний курс, оскільки більшість нафтопродуктів в Україну імпортується. Саме тому навіть за цю добу вартість пального в Україні знову оновилась.

Про це свідчать дані консалтингової групи А-95.

Станом на 1 грудня середня вартість різних видів пального в Україні становить:

  • бензин А-95 преміум – 57,57 грн/л;

  • бензин А-95 – 54,33 грн/л (-0,033%);

  • бензин А-92 – 51,65 грн/л (-0,039%);

  • дизельне пальне – 54,28 грн/л (-0,037%);

  • автомобільний газ – 36,74 грн/л.

Зверніть увагу, що дані вказані без урахування тимчасово окупованих територій, а саме Криму, Севастополя та частини Донбасу.

Чи подешевшає пальне для українців у грудні

Раніше в коментарі сайту Pro Гроші аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко розповів про те, що водіям варто очікувати здешевшання всього виду пального вже цього місяця. Менше буде коштувати навіть автомобільний газ, вартість якого майже щодня стабільно лише підіймалась.

Підтвердженням того, що дизель та бензин здешевшають, була Чорна пʼятниця, адже саме тоді майже всі українські АЗС продавали пальне менше ніж 50 гривень за літр. Саме до цієї позначки український ринок пального має дійти вже до кінця грудня.

Автомобільний газ може теж здешевшати, але це відбуватиметься дещо повільніше. Все завдяки тому, що Україні почали більше експортувати ресурсу. А от блокування кордону поляками ніяк не вплине поки на український ринок.

Зверніть увагу, що здешевшання варто очікувати не швидко, а скоріше за все через тиждень. Більше про це читайте в нашому ексклюзивному матеріалі за посиланням.

Чи загрожує українським водіям дефіцит бензину

На думку аналітика Олександра Сіренка, українцям не варто перейматися стосовно цього питання. Дійсно в країні був дефіцит сировини у 2022 році. Але така ситуація була спричинена тим, що українська сторона не встигала перевозити пальне.

Виходить, що сировина була, але треба був час, щоб законтрактувати. Однак наразі такої проблеми вже немає, запевняє експерт. Також раніше існувала гостра нестача бензовозів. Та сьогодні про це перейматися вже не варто, адже Україні уже має все необхідне, щоби швидко перевозити пальне. Більше ви можете знайти тут.

Раніше ми розповідали, як водіям не залити "бодягу" в бак автівки. Також ми писали, які АЗС торгують неякісним пальним.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.