Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Ціни вже не зупинити – скільки коштує бензин в останній день осені

За словами експерта, дані європейського ринку свідчать про те, що вартість сировини має рухатися до низу

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціна на пальне знову змінились

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні водії вчергове можуть побачити нові ціни на пальне. Вже традиційно майже все пальне стало коштувати менше, однак у цьому списку знову немає автомобільного газу, адже ця сировина піднялась в ціні.

Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

Станом на 30 листопада середня вартість різних видів пального в Україні становить:

  • бензин А-95 преміум – 57,57 грн/л(-0,363%);

  • бензин А-95 – 54,36 грн/л(-0,275%);

  • бензин А-92 – 51,67 грн/л (-0,596%);

  • дизельне пальне – 54,30 грн/л (-0,202%);

  • автомобільний газ – 36,74 грн/л (+0,218%).

Чи подешевшає в Україні бензин

На це питання редакції сайту Pro Гроші відповів аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко. Імовірність падіння цін цілком присутня.

Щоб сировина знову коштувала, як до війни, навіть в умовах, що бойові дії продовжуються, мають сформуватися належні умови. Вони залежать від:

  • цін на нафту на світовому ринку;

  • курсу долара;

  • податків на пальне.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації від експерта ви можете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Скільки коштуватиме пальне в грудні

Раніше в коментарі сайту Pro Гроші аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко розповів про те, що водіям варто очікувати здешевшання всього виду пального. Менше буде коштувати навіть автомобільний газ.

Експерт запевняє, що загалом європейський ринок свідчить про те, що ціни мають рухатися до низу. Це стосується саме бензину та дизелю. Підтвердженням цього була Чорна пʼятниця, адже саме тоді майже всі українські АЗС продавали пальне менше ніж 50 гривень за літр.

Варто очікувати, що саме до цієї позначки український ринок пального має дійти до кінця грудня. Однак це лише у тому випадку, якщо ніякі інші фактори, які впливають на ціноутворення, не погіршаться. Йдеться саме про курс валют, вартість нафти, ситуацію на фронті тощо.

Дещо інша ситуація по автомобільному газу. Він також може здешевшати, але це відбуватиметься дещо повільніше, ніж з бензином та дизелем. Відбуватиметься це через те, що нам почали більше експортувати ресурсу. А от блокування кордону, про яке всі постійно говорять, лише уповільнило прохід автогазу, а не зупинило його повністю.

Однак Олександр Сіренко попереджає, що здешевшання варто очікувати не швидко, а скорше за все через тиждень. Більше про це читайте в нашому ексклюзивному матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже писав вам про те, чи з'являться в Україні довоєнні ціни на пальне. Також ми розповідали, які зміни відбулися у ПДР впродовж останніх років.

Ще ви можете прочитати про те, за які послуги у сервісних центрах МВС тепер потрібно платити більше.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.