Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Подешевшанню бути? Скільки заплатять водії за пальне 29 листопада

Станом на сьогодні майже всі види пального впали в ціні й лише автомобільний газ дещо здорожчав

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці будуть купувати пальне по новим цінам

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Лише за добу фінансові показники пального вчергове оновились. Дані свідчать, що майже всі види сировини здешевшали. Виключенням став лише автомобільний газ, який навпаки став коштувати дорожче.

Про це свідчать дані консалтингової групи А-95.

Станом на 29 листопада середня вартість різних видів пального в Україні становить:

  • бензин А-95 преміум – 57,78 грн/л (-0,035%);

  • бензин А-95 – 54,51 грн/л (-0,037%);

  • бензин А-92 – 51,98 грн/л (-0,039%);

  • дизельне пальне – 54,41 грн/л (+0,055%);

  • автомобільний газ – 36,66 грн/л (+0,055%).

Зверніть увагу, що дані вказані без урахування тимчасово окупованих територій, а саме Криму, Севастополя та частини Донбасу.

Скільки коштуватиме пальне в грудні

Раніше в коментарі сайту Pro Гроші аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко розповів про те, що водіям варто очікувати здешевшання всього виду пального. Менше буде коштувати навіть автомобільний газ.

Експерт запевняє, що загалом європейський ринок свідчить про те, що ціни мають рухатися до низу. Це стосується саме бензину та дизелю. Підтвердженням цього була Чорна пʼятниця, адже саме тоді майже всі українські АЗС продавали пальне менше ніж 50 гривень за літр. Саме до цієї позначки український ринок пального має дійти до кінця грудня. Однак це лише у тому випадку, якщо ніякі фактори, які впливають на ціноутворення, не погіршаться.

Дещо інша ситуація по автомобільному газу. Він також може здешевшати, але це відбуватиметься дещо повільніше, ніж з бензином та дизелем. Відбуватиметься це через те, що нам почали більше експортувати ресурсу. А от блокування кордону, про яке всі постійно говорять, лише уповільнило прохід автогазу, а не зупинило його повністю.

Однак Олександр Сіренко попереджає, що здешевшання варто очікувати не швидко, а скорше за все через тиждень. Більше про це читайте в нашому ексклюзивному матеріалі за посиланням.

Чи загрожує українським водіям дефіцит бензину

На думку аналітика Олександра Сіренка, перейматися водіям точно не варто. Дійсно в країні був дефіцит сировини у 2022 році. Все було лише через те, що українська сторона не встигала перевозити пальне.

"Тобто, сировина була, але треба був час, щоб його законтрактувати. Давалась в знаки різниця залізничних колій з іншими країнами, адже це також займало чималий час, аби перекинути вагон з вузької колії на широку. Однак зараз цієї проблеми вже немає", — пояснив він.

Також раніше існувала гостра нестача бензовозів. Однак наразі ця проблема в минулому, адже Україні уже має все необхідне, щоби швидко перевозити пальне. Більше ви можете знайти тут.

Раніше ми розповідали, як водіям не залити "бодягу" в бак автівки. Також ми писали, які АЗС торгують неякісним пальним.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.