Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Українські АЗС оновили ціни на пальне: де найдешевше заправлятися 12 лютого

В Україні середні ціни на бензин та дизель на АЗС незначно збільшились, але автогаз подешевшав

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні подорожчало автомобільне пальне

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українські мережі АЗС оновили ціни на автомобільне пальне. Бензин та дизель трохи подорожчали, а вартість автогазу знизилася.

Про це розповіли на порталі "Мінфін".

Середня вартість автомобільного пального в Україні 12 лютого:

  • бензин А-95+ – 54,30 грн/л (+0,018%);
  • бензин А-95 – 50,85 грн/л (+0,098%);
  • бензин А-92 – 47,34 грн/л (+0,318%);
  • дизельне пальне – 51,07 грн/л (+0,078%);
  • автомобільний газ – 26,75 грн/л (-0,112%).

Найнижча середня вартість бензину А-95+ зафіксована у Закарпатській області (52,91 грн/л). Найдорожче заправлятися цим видом пального на Херсонщині (55,51 грн/л).

Також у Закарпатській області Найдешевший бензин А-95 (50,02 грн/л). На Донеччині середня вартість пального становить (52,33 грн/л).

Бензином А-92 найдешевше заправлятися у Рівненській області (46,53 грн/л). У Донецькій області зафіксовано найвищу середню вартість цього пального (50,94 грн/л).

Найнижча середня вартість дизпалива зафіксована у Закарпатській області (49,97 грн/л). Найдорожче заправлятися цим видом пального на Донеччині (53,26 грн/л).

Найдешевший автогаз у Вінницькій області (26,16 грн/л). На Донеччині середня вартість цього пального становить (29,47 грн/л).

Скільки буде коштувати пальне у лютому та на початку весни

На вартість пального впливає багато факторів. Експерти поділилися, що буде з цінами на бензин та дизель в лютому.

Експерт прогнозує, що вже до кінця лютого українцям слід очікувати на зниження цін на АЗС. На це впливають зміцнення гривні та прогнозоване подорожчання нафти.

Якщо протягом лютого нічого не зміниться, можна буде побачити мінус три гривні від поточної ціни до кінця цього місяця. Схожа ситуація буде й з цінами на автомобільний газ.

"У січні середня вартість на ринку по АЗС на сировину склала 26 гривень за літр. Хоча оптова ціна була нижчою за 20 гривень за літр. Тобто націнка трималася чимала. А дивлячись на всі показники, які прогнозують нам здешевлення, варто очікувати, що ціна на газ впаде навіть більше, ніж на бензин та дизпаливо", – сказав експерт.

За словами експерта, АЗС завжди хочуть заробляти більше, і це було досить помітно у січні. Тоді оптова вартість знизилася й заправки мали змогу також знизити вартість, але вони так і залишили її на рівні майже 55 гривень за літр бензину.

Водночас великі мережі АЗС збільшили знижки для своїх клієнтів. Вони продавали пальне дешевше, ніж це було зазначено завдяки акціям.

Раніше ми писали, як зміниться вартість пального в лютому. Також ми повідомляли, що в Україні оновили вимоги до пального.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.