Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

В Україні можуть сильно змінитись ціни на пальне: що чекає водіїв на АЗС

Українські компанії змогли обійти польську блокаду, щоб знизити вартість пального

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на автомобільне пальне можуть сильно змінитись вже найближчим часом

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн спрогнозував сильне зниження цін на автомобільне пальне в Україні. Це може статися до Нового року.

Про це розповіли під час телемарафону "Єдині новини".

Сергій Куюн вважає, що зниження цін на пальне в Україні відбудеться вже до кінця 2023 року. Автогаз може подешевшати до 30 грн за літр, а бензин коштуватиме менше ніж 50 грн/літр.

За словами директора "Консалтингової групи А-95", більшість українських компаній змогли обійти польську блокаду. При цьому вони використали кілька шляхів розв'язання проблеми.

Спочатку компанії збільшили залізничні відвантаження. Також вони використовують транспортні шляхи в обхід Польщі, через Словаччину та Румунію. Крім цього, були істотно збільшені закупівлі на південному напрямку.

Нагадаємо, що на вартість автомобільного палива впливає безліч факторів, включаючи вартість нафти, валютний курс та економічну ситуацію в країні.

На яких АЗС заправляють неякісним "зимовим" дизелем

Експерти проаналізували "зимове" дизельне пальне, яке пропонують мережі АЗС в Україні. Не всі компанії пройшли перевірку.

Дизельне пальне втрачає свою плинність за низьких температур. Через це взимку рекомендується заправлятися спеціальним пальним.

Для свого аналізу експерти використали 14 зразків стандартного дизельного пального від різних мереж АЗС. Їх порівняли з преміальним дизелем "Арктика".

Усі зразки перевіряли у лабораторії на відповідність нормам ДСТУ. Експерти вивчили граничну температуру фільтрації, температуру спалаху в закритому тиглі та рівень вмісту сірки у пальному.

Зразки від АЗС U.GO, БРСМ-НАФТА, ANP, MARSHALL, LUXWEN, ДНІПРО-НАФТА, BILL OIL, ЕНЕРГО-ЕКСПОРТ та ПАТРІОТ не пройшли перевірку. У цих зразках було виявлено багато невідповідностей нормам ДСТУ.

Серед преміального дизельного пального непогано показали себе зразки, отримані на АЗС WOG, KLO та OKKO. Декілька проблем було виявлено з пальним від компаній БРСМ-нафта та SHELL.

Раніше ми повідомляли, скільки буде коштувати автогаз до кінця грудня. Також ми писали, як українським водіям менше витрачати на бензин.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.