Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Жодного подорожчання: на українських АЗС продовжить дешевшати пальне

Вартість бензину А-92 в Україні може наблизитися до відмітки 44-46 грн за літр вже в найближчі місяці

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Експерт прогнозує, що в Україні подешевшає автомобільне пальне

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

В Україні вартість автомобільного пального продовжує знижуватися. За словами експерта нафторинку Олександра Сіренка, ця тенденція триватиме найближчими місяцями.

Про це розповіли під час прямої трансляції на YouTube-каналі Ми – Україна.

Сіренко заявив, що ціни на пальне на українських АЗС не зростатимуть. Найімовірніше, вони поступово знижуватимуться.

За прогнозом експерта, вартість бензину А-92 в Україні найближчими місяцями може наблизитися до позначки 44-46 грн за літр. При цьому скраплений газ подешевшає до 25 грн за літр.

Середні ціни на АЗС в Україні станом на 14 січня:

  • бензин А-95 преміум – 54,42 грн/літр;
  • бензин А-95 – 51,22 грн/літр;
  • бензин А-92 – 47,84 грн/літр;
  • дизельне пальне – 51,22 грн/літр;
  • автомобільний газ – 28,58 грн/літр.

Зниження цін пов'язане з тим, що більшість українських компаній змогли обійти польську блокаду. Великі мережі АЗС збільшили залізничні відвантаження та використовують транспортні шляхи в обхід Польщі, через Словаччину та Румунію.

Які штрафи за порушення правил дорожнього руху можна сплатити зі знижкою

Українці мають право сплатити деякі штрафи за порушення правил дорожнього руху зі знижкою 50%. Юристи поділилися, у яких випадках автомобілісти можуть заощадити.

Деякі штрафи за порушення ПДР можна сплатити зі знижкою 50% протягом 10 днів з дня вручення або відмови від вручення постанови. Для цього існують певні умови.

Зі знижкою можна сплатити лише штрафи за перевищення швидкості, яке було зафіксовано камерами автоматичної фіксації. Також це правило поширюється на порушення умов паркування чи стоянки, зафіксовані за допомогою фото- або відеозйомки.

Штрафи за порушення ПДР, зафіксовані поліцейськими особисто на місці зупинки автомобіля, не можна сплатити зі знижкою. У бланку постанови не буде вказана можливість скористатися знижкою.

Оплата 50% штрафу за порушення правил дорожнього руху, на яке не поширюється знижка, загрожує водієві збільшенням суми штрафу. У разі відмови від оплати може бути накладено арешт на банківські рахунки та майно.

Раніше ми повідомляли, що у "Дії" з'явиться нова послуга для водіїв. Також ми писали, як захистити свій транспортний засіб від автокрадіїв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.