UA RU

Про здешевшання можна забути? Скільки коштує бензин 18 січня

Раніше експерти попереджали українців про те, що протягом січня на ринку варто очікувати стабілізації вартості пального

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

АЗС оновили ціни на пальне

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на пальне під впливом кількох факторів оновили свої ціни. Зміни відбулися незначні, та не варто забувати, що ці показники оновлюються щодня.

Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

Станом на 18 січня середня вартість різних видів пального в Україні становить:

Виходить, що за цю добу два види пального взагалі не змінили своєї ціни. Йдеться про бензин А-95 преміум та А-95. А от вся інша сировина здешевшала в ціні на кілька копійок. Проте слід звернути увагу, що усі дані, представлені у таблиці, не враховують тимчасово окупованих територій. Внаслідок повномасштабної війни відсутня інформація щодо видобутку сировини в Криму, Севастополі та окремих частинах Донбасу.

Яких змін від ринку пального варто очікувати у 2024 році

Аналітик "НафтоРинку" Олександр Сіренко розповів у коментарі редакції сайту Pro Гроші, що в січні ринок нафтопродуктів в Україні переживе низку змін. Наразі є певна надія на те, що ціни на сировину залишаться стабільними або навіть знизяться.

Тобто, спад вартості нафти має відобразитися на цінах на пальне в Україні. Однак поки ця динаміка досить повільна. За словами експерта, українцям варто очікувати на початку цього року на більше зниження цін і на те, що деякі мережі АЗС триматимуть ціни на стабільному рівні.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше про цінові зміни в Україні у 2024 році, ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Як діяти, якщо залили погане пальне в машину

Якщо ви підозрюєте, що залили до машини погане пальне, то варто виконати наступні кроки:

Завжди краще запобігти проблемам з пальним, обираючи надійні заправки та слідкуючи за якістю пального.

Раніше сайт Pro Гроші вже повідомляв вам про те, який насправді термін придатності у бензину і чому його не можна зберігати довго. Також ми розповідали про топ-5 бюджетних авто, які можуть сподобатися українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі