UA RU

Українські АЗС оновили ціни на пальне – скільки коштує бензин 30 січня

На заправках здешевшала сировина, однак деякі її види навіть навпаки додали в ціні

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні нова вартість пального

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

У передостанній день січня на українських АЗС знову нові ціни на пальне. Протягом доби водії можуть помітити здешевшання деяких видів сировини, однак також відбулося і незначне подорожчання.

Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

В Україні 30 січня оновили свою вартість майже всі види пального. Середня вартість різних видів сировини наступна:

Важливо, що інформація вказана без урахування тимчасово окупованих українських територій, адже наразі там ситуація з сировиною невідома. Йдеться про Крим, Севастополь та окремі частини Донбасу.

Чому в Україні може дорожчати пальне

Це може залежати від різних факторів, наприклад:

Найчастіше ці зміни відбуваються під час глобальних економічних змін, криз або конфліктів, коли ціни на нафту різко змінюються. Також, в Україні ціни на пальне можуть змінюватися внаслідок внутрішніх економічних факторів, рішень уряду щодо регулювання цін чи подій на фронті.

У який сезон пальне дорожчає найбільше

Сировина, ще до повномасштабного вторгнення, коштувала найбільше зазвичай у літній період. Це пов'язано з кількома факторами:

Ці фактори сприяли найбільшому зростанню цін на пальне в літні місяці. Однак під час повномасштабної війни залишився актуальним лише перший пункт з цього списку. Адже навіть не дивлячись на воєнні дії влітку більшість продовжує подорожувати по більш-менш безпечних містах України, а ті, хто мають можливість, навіть виїжджають за кордон.

Раніше ми повідомляли, що у "Дії" з'явиться нова послуга для водіїв. Також ми писали, як захистити свій транспортний засіб від автокрадіїв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі