UA RU

В Україні оновили ціни на пальне – скільки коштує бензин 3 січня

Варто очікувати, що незабаром українці зіткнуться з подорожчанням сировини, яке буде пов'язане з валютним ринком та цінами на нафту

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні нові ціни на пальне

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на пальне в Україні навіть після новорічних свят не стали на паузу. Ба більше, сировина почала і далі дешевшати. Однак експерти запевняють, що скоро ця тенденція може завершитися.

Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

У списку вказані ціни, як середні по всій Україні. Станом на 3 січня вартість різних видів пального в Україні становить:

Також слід зазначити, що ці відомості не враховуються для тимчасово окупованих територій. Інформація про ціни недоступна в деяких регіонах, таких як Крим, Севастополь і частини Донбасу.

В Україні "злетять" ціни на пальне

Раніше засновник мережі АЗС Prime Дмитро Леушкін заявив, що в Україні вартість автомобільного палива стане вищою, ніж вона є зараз. Очікується середнє подорожчання до двох гривень за літр. Вже більше ніж місяць українські АЗС знижують ціни на пальне. Проте таке здешевлення буде не завжди на ринку.

Подорожчання буде пов'язане з валютним ринком та цінами на нафту. Така зміна відбудеться після новорічних свят.

Великі мережі АЗС не захотіли підвищувати ціни на пальне під Новий рік. Найімовірніше, вони змінять вартість бензину, дизеля та автогазу приблизно з 8 січня.

Від чого залежить вартість пального

Варто розуміти, що ціноутворення на пальне залежить від кількох факторів:

Ці фактори разом формують ринкову ціну на пальне, що може коливатися із часом в залежності від зміни цих умов. Однак і окремо вони можуть привносити зміни у вартість пального.

Раніше ми повідомляли, що в Україні може сильно подорожчати автогаз. Також ми писали, що чекає на водіїв у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі