Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Українські АЗС здивували цінами – скільки коштує пальне 28 грудня

Зверніть увагу, що за прогнозами, саме після новорічних свят сировина може знову здорожчати

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні нові ціни на пальне

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на українських заправках оновлюються щодня. Лише за добу вся без виключення сировина стала коштувати дешевше. Найбільше впав у ціні автомобільний газ.

Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

У списку, який буде вказано нижче, всі ціни вказані, як середні по всій Україні. Станом на 28 грудня вартість різних видів пального в Україні становить:

  • бензин А-95 преміум – 54,59 грн/л (-0,018%);

  • бензин А-95 – 51,52 грн/л (-0,174%);

  • бензин А-92 – 48,43 грн/л (-0,268%);

  • дизельне пальне – 51,73 грн/л (-0,212%);

  • автомобільний газ – 30,03 грн/л (-0,924%).

Також слід зазначити, що ці відомості не враховуються для тимчасово окупованих територій. Інформація про ціни недоступна в деяких регіонах, таких як Крим, Севастополь і частини Донбасу.

Як українським водіям менше витрачати на бензин

Є кілька способів, які можуть допомогти українським водіям економити на витратах на бензин:

  • Ефективне використання автомобіля. Перевірте технічний стан авто, вчасно проводьте технічне обслуговування та заміну фільтрів, оливи та інших рідин. Чистість та правильна настройка двигуна можуть знизити споживання палива.

  • Економічний стиль водіння. Уникайте гострих прискорень і гальмувань, дотримуйтесь оптимальної швидкості, уважно плануйте маршрути, щоб уникати заторів та зайвих пробігів.

  • Керуйте кліматичним обладнанням. Використовуйте кондиціонер та обігрівач обережно, бо це може значно вплинути на витрати пального.

  • Переконайтеся у відповідності шин та тиску в них. Користуйтеся належними шинами й відповідним тиском для зменшення опору шин та поліпшення показників споживання пального.

  • Використання альтернативних методів транспорту. Де можливо, обирайте велосипед, громадський транспорт або спільне використання авто, щоб скоротити кількість поїздок і економити паливо.

Зазначені методи можуть допомогти українським водіям зменшити витрати на бензин і зробити водіння більш економічним.

В Україні може подорожчати пальне після свят

Раніше ми вже писали про те, що засновник мережі АЗС Prime Дмитро Льоушкін повідомив, українців чекає чергове подорожчання пального. Вартість сировини може піднятися до двох гривень. Чоловік вважає, що зміни відбудуться одразу після новорічних свят. А все через те, що оператори хочуть уникнути втрати клієнтів через оновлені ціни. Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації про здорожчання пального шукайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже повідомляв вам про те, який насправді термін придатності у бензину і чому його не можна зберігати довго. Також ми розповідали про топ-5 бюджетних авто, які можуть сподобатися українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.