Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

В Україні "злетять" ціни на пальне – коли чекати подорожчання

За словами експерта, наразі є два фактори, які оновлять вартість сировини в країні

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Люди можуть платити більше за пальне

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Вже близько місяця українські АЗС знижують ціни на всі види пального. Однак таке здешевшання буде не завжди. Людям варто очікувати на здорожчання сировини, яке відбудеться через кілька тижнів. Пальне повинно зрости в ціні до двох гривень.

Про це повідомив засновник мережі АЗС Prime Дмитро Льоушкін на своїй сторінці у Facebook.

"Чекайте зростання цін на АЗС. Зростання буде відчутним. Валюта та нафта не залишила шансів", – зазначив експерт.

А от пізніше у коментарі виданню УНІАН чоловік зазначив, що зростання цін складе до двох гривень. За його думкою, зміни на стелах АЗС в Україні відбудуться саме після новорічних свят.

"Деякі мережі перечекають Новий рік. Ну, я думаю, що об'єктивно це відбудеться десь до 15 січня з урахуванням того, що перший післяноворічний тиждень випаде з роботи", – розповів Дмитро Льоушкін.

Все тому, що великі мережі, які мають клієнтів у містах, швидше за все, не захочуть збільшувати ціни на паливо під Новий рік, аби просто не втратити клієнтів.

"Може скоротять маркетинг чи бонуси на заправках. До 8 січня "поповзе" приховане підвищення, а після 8-го – явне", - заявив Льоушкін.

Чому збільшаться ціни на українських заправках

Підвищення вартості пального відбудеться через кілька критеріїв одночасно. Перше, про що не варто забувати – збільшення курсу валют на міжбанку, яке спостерігається останнім часом. Саме тому, що деякі податки на пальне прив'язані до євро та долара, то будь-які коливання курсу іноземних валют відбивається на кінцевій собівартості пального.

Другий фактор, що може збільшити ціну сировини – світові ціни на нафту. За словами експерта, вони "відскочили" від свого мінімуму й останній тиждень поступово зростають.

"Зниження вартості пального останніми місяцями на 4-5 гривень було пов'язане зі здешевленням нафти. Падіння цін на нафту вже зупинилося. Ба більше, вартість почала йти вгору. Вже немає ціни 72 долари, немає ціни в 74 долари, але вже є 80 доларів за барель. Тобто нафта вже не допомагає стримувати ціни на АЗС", – підсумував засновник мережі АЗС Prime.

Підсумовуючи Льоушкін додав, що подальші зміни цін на нафту лише негативно вплине на ситуацію вартістю пального в Україні.

Але раніше ми повідомляли, що до кінця грудня в Україні ще буде продовжуватися зниження цін на сировину. Про це повідомив Директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн. Автогаз може подешевшати до 30 грн за літр, а бензин коштуватиме менше ніж 50 грн/літр. Більше – тут.

Раніше ми вже писали, який насправді термін придатності у бензину. Також ми розповідали про топ-5 бюджетних авто, які можуть сподобатися українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.