Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Ціни на АЗС котяться донизу: скільки коштує пальне в Україні 20 грудня

За словами експерта, варто очікувати, що і в наступному році ринок нафтопродуктів в Україні переживе низку змін

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні нові ціни на пальне

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Всім відомо, що ціни на пальне в Україні залежать від кількох факторів, які своєю чергою, теж можуть щодня оновлюватися. Це і вартість нафти, і валютний курс, і економічна ситуація тощо. Все це створює цінове коливання. Відбулося воно і цієї доби.

Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

Зверніть увагу, що всі ціни вказані саме, як середні по всій Україні. Тому станом на 20 грудня вартість різних видів пального становить:

  • бензин А-95 преміум – 55,06 грн/л (-0,036%);

  • бензин А-95 – 52,04 грн/л (-0,019%);

  • бензин А-92 – 49,27 грн/л (-0,041%);

  • дизельне пальне – 52,21 грн/л;

  • автомобільний газ – 31,96 грн/л (-0,838%).

Дані у списку вище вказані без урахування тимчасово окупованих територій. Тобто, інформація про ціни на пальне невідомі в кількох регіонах, а саме:

  • Криму;

  • Севастополі;

  • частині Донбасу.

Яких змін від ринку пального варто очікувати у 2024 році

Аналітик "НафтоРинку" Олександр Сіренко розповів у коментарі редакції сайту Pro Гроші, що в наступному році ринок нафтопродуктів в Україні переживе низку змін. Наразі є певна надія на те, що ціни на сировину в січні наступного року залишаться стабільними або навіть знизяться.

Тобто, спад вартості нафти має відобразитися на цінах на пальне в Україні. Однак поки ця динаміка досить повільна. За словами експерта, українцям варто очікувати на початку наступного року на більше зниження цін і на те, що деякі мережі АЗС триматимуть ціни на стабільному рівні.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше про цінові зміни в Україні у 2024 році, ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Як українці можуть зекономити на пальному взимку

Чимала кількість керманичів хоча б раз загадуватися над цим питанням, адже саме взимку ваш автомобіль витрачає значно більше пального, ніж, наприклад, в теплу пору року. Для цього водіям варто користуватися кількома лайфхаками, а саме:

  • ефективне використання авто. Підтримуйте машину у хорошому технічному стані, виконуйте регулярне обслуговування та перевірки, оскільки це допоможе підвищити ефективність споживання пального;

  • планування маршрутів. Обирайте оптимальні маршрути та уникайте заторів;

  • під час холодних місяців використовуйте системи обігріву автомобіля тільки в межах необхідного, оскільки підігрів авто може збільшити споживання пального;

  • використання гранично ефективного бензину. Оберіть таку сировину для вашого автомобіля, яке може зменшити витрати на заправках;

  • збереження ваги автомобіля. Уникайте перевантаження авто непотрібними речами, адже це теж збільшує витрати.

Використовуючи ці поради ви зможете постійно заощаджувати чималі гроші на пальному під час холодів.

Раніше ми писали, скільки водіям доведеться платити за бензин наприкінці 2023 року, а також про те, що українці заливають в бак елітних авто.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.