Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Ціни на пальне продовжують обвалюватися? Скільки коштує бензин 23 грудня

Зверніть увагу, що відомості не враховуються для тимчасово окупованих територій, де наразі невідома ситуація з пальним

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні нові ціни на сировину

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на пальне в Україні знову оновились. За добу майже вся сировина стала коштувати дешевше. Виключенням стало лише дизельне пальне, яке подорожчало на три копійки.

Про це свідчать дані сайту auto.ria.

У списку, який буде вказано нижче, всі ціни вказані, як середні по всій Україні. Станом на 23 грудня вартість різних видів пального в Україні становить:

  • бензин А-95 преміум – 54,63 грн/л;

  • бензин А-95 – 51,65 грн/л;

  • бензин А-92 – 48,79 грн/л;

  • дизельне пальне – 51,68 грн/л;

  • автомобільний газ – 31,00 грн/л.

Також слід зазначити, що ці відомості не враховуються для тимчасово окупованих територій. Інформація про ціни недоступна в деяких регіонах, таких як Крим, Севастополь і частини Донбасу.

Як за допомогою лайфхаків перевірити якість пального

Для цього варто памʼятати про кілька правил:

  • Аромат. Чистий бензин або дизель має легкий характерний запах, а не гострий чи інтенсивний.

  • Візуальна оцінка. За допомогою прозорої пляшки можна перевірити наявність бруду, води або інших забруднень у пальному.

  • Кольорова оцінка. Бензин має бути чистого кольору, без неприродних відтінків чи осаду.

  • Перевірка якості під час заправки. Якщо двигун працює нестабільно або з'являються проблеми з роботою автомобіля, це може бути ознакою поганого пального.

  • Тест на окислення. При довготривалому зберіганні пального воно може окислюватися. Це може призвести до зміни кольору та аромату.

Проте найкраще, якщо якість пального перевіряє спеціалізований сервіс або експерт, оскільки це може вимагати точніших тестів та обладнання для визначення реальної якості.

В Україні може подорожчати пальне після свят

Раніше ми вже писали про те, що засновник мережі АЗС Prime Дмитро Льоушкін повідомив, що зростання цін на пальне складе до двох гривень. За його думкою, зміни на стелах АЗС в Україні відбудуться саме після новорічних свят.

"Деякі мережі перечекають Новий рік. Ну, я думаю, що об'єктивно це відбудеться десь до 15 січня з урахуванням того, що перший післяноворічний тиждень випаде з роботи", – розповів Дмитро Льоушкін.

Все тому, що великі мережі, які мають клієнтів у містах, швидше за все, не захочуть збільшувати ціни на паливо під Новий рік, аби просто не втратити клієнтів. Тому вони почнуть підіймати ціни пізніше. Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації про здорожчання пального шукайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже повідомляв вам про те, який насправді термін придатності у бензину і чому його не можна зберігати довго. Також ми розповідали про топ-5 бюджетних авто, які можуть сподобатися українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.