Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Про здешевшання можна забути? Скільки коштує бензин 18 січня

Раніше експерти попереджали українців про те, що протягом січня на ринку варто очікувати стабілізації вартості пального

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

АЗС оновили ціни на пальне

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на пальне під впливом кількох факторів оновили свої ціни. Зміни відбулися незначні, та не варто забувати, що ці показники оновлюються щодня.

Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

Станом на 18 січня середня вартість різних видів пального в Україні становить:

  • бензин А-95 преміум – 54,41 грн/л;

  • бензин А-95 – 51,14 грн/л;

  • бензин А-92 – 47,66 грн/л (-0,084%);

  • дизельне пальне – 51,14 грн/л (-0,039%);

  • автомобільний газ – 28,08 грн/л (-0,602%).

Виходить, що за цю добу два види пального взагалі не змінили своєї ціни. Йдеться про бензин А-95 преміум та А-95. А от вся інша сировина здешевшала в ціні на кілька копійок. Проте слід звернути увагу, що усі дані, представлені у таблиці, не враховують тимчасово окупованих територій. Внаслідок повномасштабної війни відсутня інформація щодо видобутку сировини в Криму, Севастополі та окремих частинах Донбасу.

Яких змін від ринку пального варто очікувати у 2024 році

Аналітик "НафтоРинку" Олександр Сіренко розповів у коментарі редакції сайту Pro Гроші, що в січні ринок нафтопродуктів в Україні переживе низку змін. Наразі є певна надія на те, що ціни на сировину залишаться стабільними або навіть знизяться.

Тобто, спад вартості нафти має відобразитися на цінах на пальне в Україні. Однак поки ця динаміка досить повільна. За словами експерта, українцям варто очікувати на початку цього року на більше зниження цін і на те, що деякі мережі АЗС триматимуть ціни на стабільному рівні.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше про цінові зміни в Україні у 2024 році, ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Як діяти, якщо залили погане пальне в машину

Якщо ви підозрюєте, що залили до машини погане пальне, то варто виконати наступні кроки:

  • Зупиніться на заправці. Якщо ви помітили це відразу після заправки, негайно поверніться на заправку і повідомте про це.

  • Збережіть чек. Важливо зберегти чек з заправки, де було заправлено пальне, яке викликало підозру.

  • Зверніться до сервісу. Зверніться до майстерні або автосервісу для перевірки машини. Запобіжні заходи можуть включати злив пального, перевірку системи пального на наявність пошкоджень та очищення.

  • Зв'яжіться з автозаправкою. Повідомте про проблему автозаправку, від якої ви купили пальне. Надайте їм деталі, запитайте, чи можливо повернути або отримати компенсацію за це пальне.

  • Подивіться на законодавство. В країні існують правила та закони, які регулюють якість пального.

Завжди краще запобігти проблемам з пальним, обираючи надійні заправки та слідкуючи за якістю пального.

Раніше сайт Pro Гроші вже повідомляв вам про те, який насправді термін придатності у бензину і чому його не можна зберігати довго. Також ми розповідали про топ-5 бюджетних авто, які можуть сподобатися українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.