Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Українські АЗС оновили ціни – скільки коштує бензин 8 січня

Люди можуть помітити, що протягом останнього часу майже щодня оператори змінювали ціну на сировину і здебільшого вона постійно дешевшала

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні нові ціни на пальне

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Вчергове в Україні АЗС оновили ціни на сировину. За добу здешевшало все пальне без виключення. Лідером у цьому списку став автомобільний газ.

Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

Станом на 8 січня середня вартість різних видів пального в Україні становить:

  • бензин А-95 преміум – 54,46 грн/л (-0,147%);

  • бензин А-95 – 51,35 грн/л (-0,117%);

  • бензин А-92 – 48,07 грн/л (-0,373%);

  • дизельне пальне – 51,36 грн/л (-0,097%);

  • автомобільний газ – 29,06 грн/л (-1,525%).

Проте слід звернути увагу, що усі дані, представлені у таблиці, не враховують тимчасово окупованих територій. Внаслідок повномасштабної війни відсутня інформація щодо видобутку сировини в Криму, Севастополі та окремих частин Донбасу.

Як знизити витрату пального в автомобілі

Раніше ми вже розповідали про те, що для початку треба ​​позбавитися від зовнішнього тюнінгу авто. Він дійсно може сильно змінити зовнішній вигляд машини. Однак також він негативно впливає на аеродинаміку транспортного засобу. Як наслідок – ви втрачаєте ще більше пального під час їзди.

Найсильніше підвищують витрату пального передній кенгурятник та заднє антикрило. Модифіковані бампери також погано позначаються на аеродинаміці. Однак зверніть увагу, що спойлер і антикрило мають різне призначення. Перша деталь зазвичай має компактну конструкцію та покращує обтічність кузова. Антикрило ж масивніше і розраховане на збільшення притискної сили авто.

Також завжди слідкуйте за рівнем тиску в шинах. Для кожної моделі він передбачений різний. Отже, якщо ви будете підтримувати рекомендоване значення, то покращиться не тільки керованість автомобіля, а й зменшиться витрата пального. Ще слідкуйте, аби колеса були встановленні правильно, а під час їхньої заміни, завжди проводилося збалансування.

Регулярно обслуговуйте автомобіль. Найбільше на витрати палива впливає стан авто. Якщо ви постійно будете доглядати свою машину, то зникне чимало проблем, а отже знизиться витрата пального. Особливу увагу варто приділяти стану повітряного фільтра. Якщо він працює несправно, то витрата пального може стати вищою приблизно на 20-35%.

Заправляйтеся тільки якісним пальним. Для цього краще відвідувати лише перевірені АЗС. Однією з найпоширеніших помилок водіїв є те, що вони заправляють автомобіль бензином з неправильним октановим числом. Якщо ви не знаєте, що буде краще для вашого автомобіля, то краще дізнатися у виробника. Адже вони завжди вказують необхідний тип пального, на якому працює двигун авто.

Більше порад читайте тут.

Раніше ми повідомляли, що в Україні змінять вартість деяких послуг для водіїв. Також ми писали, чи можна не надавати інспектору водійське посвідчення при зупинці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.