Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

В Україні позбавляться російського пального на АЗС: перші подробиці

В Україні планують повернути вимоги щодо якості палива, встановивши стандарт не нижче за Євро-5

Фото: Unsplash, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Проєкт постанови дозволить покращити якість пального на українських АЗС

Фото: Unsplash, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

В Україні внесуть зміни до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільного пального. Вони дозволять позбутися російського бензину, дизеля та автогазу з АЗС.

Про це розповіли на сайті Міністерства енергетики України.

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного пального" спрямований на недопущення обходу санкцій у паливно-енергетичному комплексі Росією. Також він відновлює дію вимог щодо якості пального, встановлюючи стандарт не нижче за Євро-5.

У Технічний регламент внесуть такі зміни:

  • поновлення дії вимог до якості пального за стандартом не нижче за Євро-5;
  • заборона продажу етилованого бензину;
  • встановлення вимог на пальне, яке використовується у дорожніх транспортних засобах та недорожній рухомій техніці, сільськогосподарських та лісогосподарських тракторах та рекреаційних судах.

Наразі в Україні дозволено обіг автомобільного пального за стандартами Євро-3 та Євро-4. Таке рішення було прийнято до припинення або скасування воєнного стану.

Як знизити витрату пального авто під час поїздки

Редакція Pro Гроші поділилася порадами, які допоможуть знизити витрати пального під час поїздки на авто. Також вони продовжать термін служби транспортного засобу.

Для того, щоб знизити витрату пального, варто позбавитися зовнішнього тюнінгу авто. Найсильніше на витрату пального впливають передній кенгурятник і заднє антикрило.

Крім цього, варто стежити за рівнем тиску в шинах. Якщо підтримувати рекомендоване значення, покращиться не тільки керованість автомобіля, а й зменшиться витрата пального.

Деякі водії возять із собою надто багато особистих речей. Через це автомобіль стає важчим. Тому для зниження витрати пального рекомендується возити із собою тільки все необхідне.

Найбільше на витрату пального впливає стан автомобіля. При його регулярному обслуговуванні вдається позбавитися багатьох проблем моделі, тим самим знизивши витрату пального.

На економію впливає і якість пального, яким заправляється автомобіль. Рекомендується відвідувати лише перевірені АЗС.

Раніше ми писали, на яких АЗС заправляють неякісним "зимовим" дизелем. Також ми повідомляли, що в Україні збільшиться кількість камер фіксації порушень правил дорожнього руху.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.