Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Приємні сюрпризи для українців – скільки коштує пальне 5 грудня

Загалом європейський ринок свідчить про те, що ціни мають рухатися до низу і надалі

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На АЗС нові ціни

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Вчергове лише за добу на українських АЗС оновились ціни. Станом на вівторок, 5 грудня, все пальне без виключення опустилось в ціні. Здешевшання відбулось незначне. Однак за словами експертів, зниження цін варто чекати й далі.

Про це свідчать дані консалтингової групи А-95.

Станом на 5 грудня середня вартість різних видів пального в Україні становить:

  • бензин А-95 преміум – 56,95 грн/л (-0,298%);

  • бензин А-95 – 53,82 грн/л (-0,462%);

  • бензин А-92 – 51,53 грн/л (-0,155%);

  • дизельне пальне – 53,74 грн/л (-0,537%);

  • автомобільний газ – 36,55 грн/л (-0,273%).

Зверніть увагу, що дані вказані без урахування тимчасово окупованих територій, а саме Криму, Севастополя та частини Донбасу.

Скільки коштуватиме пальне в грудні

Раніше в коментарі сайту Pro Гроші аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко розповів про те, що водіям варто очікувати здешевшання всього виду пального. Впаде в ціні навіть автомобільний газ, який останнім часом лідирував у здорожчанні.

Експерт запевняє, що загалом європейський ринок свідчить про те, що ціни мають рухатися до низу. Це стосується саме бензину та дизелю. Підтвердженням цього була Чорна пʼятниця, адже саме тоді майже всі українські АЗС продавали пальне менше ніж 50 гривень за літр. За словами експерта, вже в найближчому майбутньому саме цієї позначки досягнуть майже всі заправки в Україні. Однак зверніть увагу, що це можливо лише у тому випадку, якщо ніякі інші фактори не погіршать ситуацію.

Дещо інша ситуація по автомобільному газу. Він також може здешевшати, але це відбуватиметься дещо повільніше, ніж з бензином та дизелем. Більше про це читайте в нашому ексклюзивному матеріалі за посиланням.

Які найпоширеніші помилки водіїв на дорогах взимку

Ми вже розповідали про те, що насправді не всі водії повністю очищають лобове скло від снігу. Взимку за ніч на лобовому склі може утворитися шар льоду чи його просто засипле снігом. Однак іноді водіям не хочеться його прибирати або вони банально не мають часу на це.

Звісно, що саме це і може в майбутньому призвести до аварійної ситуації чи ДТП на дорозі. Для очищення використовуйте спеціальні прилади, які не пошкодять поверхню автівки:

  • щітки;

  • серветки тощо.

Також згідно з опитуваннями, що 28% залишають свої автомобілі із ввімкненим запаленням, щоб на ранок на лобовому склі не було льоду. Однак у такий спосіб ви лише допомагаєте злочинцям вкрасти ваше авто. Більше про інші помилки водіїв читайте тут.

Раніше ми розповідали, як водіям не залити "бодягу" в бак автівки. Також ми писали, які АЗС торгують неякісним пальним.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.